SeoBureau Internet Marketing

Just another SeoBureau site

Dak Ontmossen Limburg is een informatieve pagina voor iedereen die zijn dak wil laten reinigen.
Daklijsten zijn decoratieve onderdelen die dienen om de openingen tussen het dakpaneel en de zijpanelen te bedekken. Deze worden geïnstalleerd op een voertuig door te worden gemonteerd in clips aan de voor- en achterzijde van het dak van het lichaam en door te worden onderworpen aan de reactiekracht die door de molding lippen op het lichaam. Ontwerp zoals aanpassing kleur met lichaam verf beschikbaar op aanvraag.

Dak Ontmossen Limburg via een expert

Je kijkt omhoog naar je dak en merkt dat er wat zwart spul groeit op sommige van de shingles. Wat is het? Schimmel, meeldauw of aarde die daar op de een of andere manier terecht is gekomen? Is dakreiniging noodzakelijk? Eigen wel volgens het team van Dak Ontmossen Limburg

Dak Ontmossen AntwerpenArbeider die een pannendak met een slang schoonmaakt
Werknemer die een pannendak schoonmaakt met een tuinslang
Hoogstwaarschijnlijk is die onidentificeerbare smurrie algen. Volgens de Asphalt Roofing Manufacturers Association (ARMA) groeien algen op daken op plaatsen waar zich water of vocht verzamelt. De sporen bereiken het dak door een combinatie van vogels en wind.

Als u daarentegen groene, donzige plekken op uw dak ziet, is de kans groot dat er mos groeit. Schaduw en vocht creëren een ideale habitat voor mosgroei.

Als u mos of algen op uw dak ziet, wat moet u dan doen? Is dakreiniging noodzakelijk, of kunt u het beter met rust laten?

Dak Ontmossen Limburg stelt u hier enkele interessante bedrijven voor:

Dak Ontmossen

Contact
Email info@care2cover.be
Telefoon +32 (0)56 96 99 41
GSM icoon0467 09 40 45
Email icoonAbelestraat 26
8870 Izegem

Care2Cover beschikt over meer dan 10 jaar ervaring in het ontmossen van daken. Naast het ontmossen van daken behoort het plaatsen van spuitkurk of crepi en gevelreiniging tot onze specialiteiten. Bekijk hieronder alvast enkele van onze uitgevoerde realisaties.


Gevelrenovatie ASMS

Ben je op zoek naar een bedrijf gespecialiseerd in gevelrestauratie? Bij ASMS uit Antwerpen bent u beslist aan het juiste adres.

Ter Heydelaan 7
2100 DEURNE

Krekelenberg 73
2980 Zoersel

info@asms.be
+32 (0) 495 32 29 61


 

VOOR- EN NADELEN

Eén reden om uw dak schoon te maken is om de levensduur van uw shingles of andere dakbedekking te verlengen. Algen zijn niet schadelijk voor asfalt shingles, maar mos wel, volgens ARMA. Mos kan de randen van de shingles naar boven doen krullen, waardoor ze bij winderig weer eerder van het dak zullen waaien.

Hoewel algen uw dakspanen niet beschadigen, kan het de prestaties wel negatief beïnvloeden. Dat is vooral het geval als u een reflecterend of koel dak heeft. Zwarte algengroei zal de reflecterende eigenschappen van het dak verstoren.

Een van de nadelen van je dak ontmossen of dakreiniging is dat het een heel gedoe kan zijn. U bent waarschijnlijk niet echt enthousiast over het idee om op uw dak te klimmen en het af te spuiten, of om een chemisch reinigingsmiddel te gebruiken om de algen of het mos te doden. Gelukkig voor u raadt Dak Ontmossen Limburg alle doe-het-zelf werkzaamheden op uw dak af, inclusief het reinigen ervan. Het reinigen van daken moet u overlaten aan de professionals.

Een ander mogelijk probleem bij het reinigen van daken is dat het gebruikte reinigingsmiddel (meestal bleekmiddel) schadelijk kan zijn voor tuinplanten of vegetatie die in de buurt van uw huis groeien. Uw dakdekker moet planten in de buurt water geven en afdekken om ze te beschermen tegen chemicaliën voordat het dak wordt gereinigd.

WAT KOMT ER KIJKEN BIJ DAKREINIGING?

Bij het reinigen van het dak ligt de nadruk bij Dak Ontmossen Limburg op het doden en verwijderen van de algen- of mosgroei. Chloorbleekmiddel, dezelfde soort die u gebruikt om de was wit te maken of uw toilet te schrobben, is voldoende om mos- en algensporen te doden. De ARMA raadt een verhouding van 1:1 aan van bleekwater op water om een dak te reinigen. Zij raden ook af om een hogedrukreiniger te gebruiken op asfalt dakspanen, omdat de kracht van het water deze kan beschadigen.

Na maximaal 20 minuten op het dakoppervlak te hebben gelegen, moet de bleekoplossing worden weggespoeld met schoon water. Een paar regenbuien zouden voldoende moeten zijn om alle resterende algen van het dak te wassen. De persoon die uw dak reinigt, kan ook een bladblazer gebruiken om overgebleven stukken mos te verwijderen.

MOET U UW DAK REINIGEN OF VERVANGEN?

Als u naar uw dak kijkt en denkt dat het er een beetje slecht uitziet, kan het gewoon een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Soms kan de opeenhoping van algen en mos op een dak ervoor zorgen dat de dakspanen er slechter uitzien dan ze in werkelijkheid zijn. Een professionele dakdekker kan uw dak inspecteren en met u praten over de conditie ervan. Als zij denken dat schoonmaken de beste optie is, kunnen zij het werk zelf doen of u doorverwijzen naar een gerenommeerd dakreinigingsbedrijf van Dak Ontmossen Limburg.

Als blijkt dat uw dak aan vervanging toe is, kan uw dakdekker u shingles aanraden die koper bevatten of een ander materiaal dat helpt om algengroei af te weren. Een dakdekker kan u ook tips geven over hoe u uw dak schoon kunt houden en hoe vaak u een schoonmaakbeurt moet plannen.

Naast het reinigen van daken kan je bij Dak Ontmossen Limburg ook een vakman in Gevelreiniging inhuren.