SeoBureau Internet Marketing

Just another SeoBureau site

Huis inrichten Limburg is een team van experts actief in binnenhuisinrichting. De Professionele huisstylisten van Huis inrichten Limburg weten hoe ze de sterke punten van je huis kunnen uitspelen, de gebreken kunnen verbergen en het aantrekkelijk kunnen maken voor bijna iedereen. We spraken met verschillende professionals uit het hele land om hun tips te krijgen voor het opfrissen van de kamers in je huis zonder je budget te overschrijden.

Huis inrichten Limburg – Binnenhuisinrichting

Gebruik onze tips en advies om je woning in te richten
Als je wilt dat je huis een geweldige eerste indruk maakt, verf de voordeur dan in een leuke, glanzende tint. “Rood is in veel culturen een gelukskleur,” zegt Lara van Huis inrichten Limburg. Een rode deur betekende ‘welkom’ voor vermoeide reizigers in het vroege Amerika, en op kerken staat het voor een veilige haven.

Twee andere kleuren die steeds meer in de smaak vallen: oranje en geel, volgens Christopher van Huis inrichten Limburg. Beide kleuren worden geassocieerd met vreugde en warmte. Een ding dat weg moet: een verouderde hordeur. Doe hem weg of vervang hem door een stormdeur met glas over de hele lengte die u kunt verwisselen voor een afgeschermd paneel.

Verf de muren licht en neutraal

Huis inrichten AntwerpenMuren geschilderd in een neutrale tint door het team van Huis inrichten Limburg
Blijf bij kleuren als beige of grijs, vooral op de eerste verdieping, waar doorstroming belangrijk is. “Breining: “Je wilt zo min mogelijk schrijnende overgangen. Neutrale muren geven je de grootste flexibiliteit bij het inrichten, zodat je gemakkelijk je accessoires kunt veranderen.

Lees meer over woningdecoratie:
Alles over woonkamers
Onze favoriete kleurrijke woonkamers
Essentiële verlichting voor thuis
Keuken Verlichtings Schema’s
En als u twee kleine kamers naast elkaar heeft, helpt het verven van dezelfde neutrale kleur om ze groter te laten lijken. Kijk naar een verfstrip en ga een tint of twee omhoog of omlaag voor een subtiele variatie van kamer tot kamer, suggereert Allen-Brett.

Binnendeuren nodig?

Koop de mooiste binnendeuren bij De Donder Deuren bvba
Stationsstraat 30 -in  Opwijk
Tel: 0032 (0)52/35.51.07


Heeft u steenstrips nodig? Mibo’s Steenstrips Geopietra zijn de meest geloofwaardige gereconstureerde natuurstenen ter wereld. Rechtstreekse import Geopietra materialen uit Italië.
Verkoop aan correcte prijzen met alle details over product en plaatsing.

MIBO-PIETRA – Steenstrips
Zundertseweg 6c, 2321 Hoogstraten
G: 0032 (0) 475 715398
E: info@mibo-bouw.be
E: info@mibo-pietra.be


Blowerdoortest aanvragen

3384 Glabbeek
Tel. +32 (0)16 88 38 15
E-mail: info@allplan.be

Tijdens de blowerdoortest, die ongeveer 3 uur duurt afhankelijk van gebouw tot gebouw, kan de woning gewoon in gebruik blijven, enkel moeten buitenramen en –deuren tijdelijk gesloten blijven.

Een blowerdoortest is niet verplicht, maar absoluut het overwegen waard, om verschillende redenen. Wanneer u een nieuwbouwwoning zet bijvoorbeeld, kan u een test laten uitvoeren op het moment dat de luchtdichting afgewerkt is. Het moment bij uitstek om nog lekken op te sporen en te dichten!


Woonkamer: Zorg ervoor dat uw bank bij uw stoelen past

Denk aan een mooie hotellobby: De meubels staan in groepjes bij elkaar die uitnodigen tot een gesprek. Als je de meubels in je woonkamer plaatst, streef dan naar een vergelijkbaar gevoel van balans en intimiteit.

“Een gespreksruimte in een U-vorm, met een bank en twee stoelen tegenover elkaar aan elk uiteinde van de salontafel, of een H-vorm, met een bank recht tegenover twee stoelen en een salontafel in het midden, is ideaal,” zegt Michelle van Huis inrichten Limburg.

Een veelgemaakte fout die je moet vermijden: Al het meubilair tegen de muren duwen. “Mensen doen dat omdat ze denken dat hun kamer daardoor groter lijkt, maar in werkelijkheid zorgt het wegdrijven van de meubels van de muren ervoor dat de kamer groter aanvoelt,” zegt ze.

Laat de zon schijnen in uw keuken

“Als het gaat om zware, verouderde gordijnen, is een naakte vensterbank beter dan een lelijke,” zegt Lynne. In het ideale geval moeten raambekledingen functioneel en elegant zijn: Denk aan gordijnen in combinatie met panelen over de hele lengte.

Als uw kamer veel zon krijgt, kies dan voor lichte kleuren die niet vervagen. De meest aanbevolen lichte stoffen voor panelen zijn katoen, linnen en zijdemixen omdat ze goed blijven hangen.

Hang ten minste één spiegel in elke kamer

Spiegel opgehangen boven open haard.
“Spiegels kunnen een ruimte helderder laten aanvoelen omdat ze het licht door de kamer laten weerkaatsen,” zegt Breining. Maar als je er een op de verkeerde plek hangt, kan dat bijna net zo erg zijn als helemaal geen spiegel hebben.

Hang spiegels aan muren die loodrecht op het raam staan, niet er recht tegenover. Als je een spiegel recht tegenover een raam hangt, kan het licht juist weer door het raam naar buiten kaatsen.

Pas het kunstwerk aan uw muur aan

“Er zijn maar weinig dingen die er belachelijker uitzien dan kleine kunstwerkjes die te hoog aan de muur hangen,” zegt Breining. Het midden van een schilderij moet op ooghoogte hangen. Als de ene persoon klein is en de andere lang, neem dan het gemiddelde van hun hoogtes.

Houd ook rekening met de schaal; voor een grote muur kunt u het groot aanpakken met één extra groot stuk of kleinere stukken groeperen in galerie-stijl. In het laatste geval moet u de foto’s niet te ver uit elkaar hangen; een afstand van 2 tot 4 centimeter is meestal het beste.

Layer uw verlichting

Elke kamer zou drie soorten verlichting moeten hebben: sfeerverlichting, die zorgt voor algemene verlichting en vaak afkomstig is van plafondarmaturen; taakverlichting, die vaak te vinden is boven een kookeiland of een leeshoekje; en accentverlichting, die meer decoratief is en bijvoorbeeld kunstwerken accentueert.

Voor een woonkamer moet u ten minste 3 watt (42 lumen) per vierkante meter hebben. Een visuele truc waar Huis inrichten Limburgbij zweert: het gebruik van uplights.

Ankervloerkleed Onder Meubelpootjes

Volg deze basisregels voor een vloerkleed: “In een woonkamer moeten alle vier de poten van de bank en stoelen in een meubelgroep erop passen; het vloerkleed moet het zitgedeelte afbakenen”, zegt Breining van Huis inrichten Limburg. “Hij voegt eraan toe dat op zijn minst de voorste twee poten van de sofa en de stoelen erop moeten rusten.

Zelfs woonkamers met minder dan royale proporties hebben meestal een vloerkleed van 8 bij 10 voet of 9 bij 12 voet nodig om een goede zithoek te creëren. Ga te klein met de grootte van het tapijt en alles ziet er niet uit in schaal.

Laat een professional opruimen

Hoe langer je in een huis woont, hoe minder je de rommel in de loop der tijd ziet. Soms heb je een frisse blik nodig. Je kunt een organizer inhuren voor een paar uur (35 tot 150 dollar per uur, afhankelijk van waar je woont) om boekenplanken en kasten aan te pakken, waarvan stagers zeggen dat ze vaak vol zitten met twee keer zoveel spullen als ze zouden moeten bevatten.

Huis inrichten Limburg stelt voor om de boeken op de planken met 50 procent te verminderen. Zet dan horizontale stapels boeken tussen de verticale rijen en zet er decoratieve voorwerpen, zoals schalen of vazen, tussen.

Gebruik visuele trucs om het plafond te verhogen

Als uw plafonds aan de lage kant zijn, verf ze dan wit om de kamer minder claustrofobisch te laten aanvoelen. Hang gordijnen hoger dan de ramen, stelt Allen-Brett voor, om uw ogen te laten denken dat de kamer groter is. De meeste standaard gordijnpanelen meten 84 of 96 inch, zodat u ongeveer 3 inch boven de raamkozijnen uit kunt steken voordat de lengte te kort wordt.

Als u ze hoger wilt hangen, moet u op maat gemaakte gordijnen bestellen. Houdt u van gedessineerde panelen? Probeer eens verticale strepen; de lijnen maken uw muren optisch langer. Een grote spiegel tegen een muur laten leunen kan een kamer ook langer doen lijken.

Geef oude afwerkingen de Assepoesterbehandeling

Heb je gedateerde armaturen? Vind ze opnieuw uit met spuitverf en goedkope reparatiesets. “Een messing kroonluchter uit de jaren ’80 kan een nieuw leven krijgen met een snelle laag hamerslagbrons of satijnnikkelkleurige spuitverf”, zegt Huis inrichten Limburg

Zelfs verouderde keukenkastjes hebben baat bij een paar lagen witte verf en nieuw hang- en sluitwerk. En als je dacht dat er geen hoop meer was voor formica aanrechtbladen, dan heb je het mis. Huis inrichten Antwerpen zweert bij Rust-Oleum Countertop Transformations, een doe-het-zelf product voor het coaten van aanrechten dat steen nabootst, waardoor zelfs het lelijkste aanrecht uit de jaren 1970 er weer fris uitziet.